Primera trobada virtual amb els centres adherits!

Avui hem fet la primera trobada amb alguns dels centres adherits a la crida #canviemelbatxillerat. Una trobada per coneixe’ns, explicar-nos, parlar de la 1a crida, de les respostes de l’alumnat i sobre com imaginem l’exposició de la resposta 4: El batxillerat ideal!

Ha estat molt enriquidor escoltar-nos i saber els uns dels altres. El punt de partida, la realitat dels nostres centres, on som, què anhelem…

Hem comprovat que compartim un propòsit i que parlar-ne ens farà aprendre plegats. De la trobada es desprèn molta il·lusió!!!

Per presentar cada centre, els participants han hagut de relacionar la seva intervenció amb una d’aquestes fotografies. Ha estat molt bonic veure les relacions: camins amb dreceres que fan pujada, horitzons blaus, seqüències i un obstacle vermell, les paraules que s’escapen, dalt de tot d’un arbre hi havia….

Moltes gràcies, ens veiem aviat!

Intervenció de Ramón Grau als debats #canviemelbatxillerat

Ramón Grau, sub-director general d’ordenació curricular del Departament d’Educació, intervé als Debats de la 2a crida Canviem el Batxillerat per explicar-nos la nova proposta en la que està treballant el Departament d’Educació.

Podeu veure la seva intervenció clicant l’enllaç:

Intervenció de Ramón Grau

Ressó del moviment #canviemelbatx a Catalunya Ràdio!

Comencem el 3r trimestre amb la visita de Catalunya Ràdio a l’institut Moisès Broggi. Trobada amb l’alumnat de 2n Batx i entrevista a la coordinadora pedagògica Fanny Figueras.

Encarar el final de curs amb l’alumnat de 2n batx, una promoció que ha viscut en primera persona un primer de Batxillerat en ple confinament i l’estudi semipresencial d’aquest curs de 2n Batx. Ara arrenquen la tornada de vacances amb totes les classes presencials i algunes incerteses. Aniran ben prepararats a les PAU? Com han viscut aquests dos cursos?

Podeu escoltar un extret de l’entrevista, minut 30′ clicant al següent enllaç:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-al-dia/catalunya-al-dia/audio/1097720/

I l’entrevista sencera a la coordinadora pedagògica al següent enllaç:

Recull audiovisual de les exposicions de l’alumnat.

L’11 de març vam inaugurar als centres participants a la crida #canviemelbatxillerat les exposicions que han realitzat els alumnes per respondre la pregunta 4 de la 1a crida: Com seria el teu batxillerat ideal?

Aquí teniu un recull de les exposicions realitzades:

Moltes gràcies a tots i totes per tanta creativitat i iniciativa,

Segona crida: donem veu a famílies, professorat i alumnat.

Aquesta segona crida té per objectiu crear grups de debat per recollir les veus de famílies, professorat, alumnat i persones que hi vulguin participar. 

Ja tenim obert el formulari d’inscripció: 

https://www.rosasensat.org/participa-als-debats-canviem-el-batxillerat/

Les trobades es faran en format telemàtic i seran tres dies, reserveu-vos:

  • 1a trobada: 23 març a les 17.30h a 19.30h
  • 2a trobada: 13 d’abril 17.30h a 19.30h
  • 3a trobada: 27 d’abril 17.30h a 19.30h

Durant els tres dies articularem unes sessions de debat organitzant les persones participants en diversos grups d’un màxim de 12. Els grups seran heterogenis: alumnes, famílies, professorat, mestres i entitats educatives sense ànim de lucre. Donarem veu a tothom per expressar i compartir les seves idees. Imaginarem un model de batxillerat possible que contribueixi a canvis qualitatius per a uns aprenentatges més reals, aprofundits, interessants i complexos pels nois i noies que el realitzen.

Recollirem les aportacions i les farem arribar a les autoritats competents i les difondrem a fi de fer-ne ressò i començar a evidenciar que la urgència és gran i la possibilitat del canvi és possible.

Gràcies Rosa Sensat per acompanyar-nos a donar veu als diferents agents de la comunitat educativa: alumnat, professorat, famílies i entitats/associacions sense ànim de lucre. La responsabilitat és gran i molt compartida!

Us hi esperem!

I tu, com t’imagines el batxillerat?

Comencem a tenir moltes propostes del que imaginen molts i moltes joves que actualment estan cursant 1r i 2n de batxillerat de diferents instituts d’arreu. Classes més dinàmiques, més optativitat, menys exàmens, més pràctic, més enfocat a la vida, menys temes i més aprofundits…

Aquesta imatge ens recorda molt a l’artista Gego, i el seu univers de connexions que estableix en les seves obres a finals dels anys 60.

…Gego prefigura redes y mallas en algunos dibujos. En estos se generan otras formas como triángulos y cuadrados, producto del entrecruce de líneas que crean, mediante el mismo acto de entrelazarse un nuevo sistema constructivo coherente con su obra tridimensional de los mismos años.

“… A partir de 1969 Gego se despoja de los materiales rígidos para la elaboración de sus obras tridimensionales. Comienza a realizar dibujos con líneas entrecruzadas formando redes planas y moduladas. Desde entonces, con mayor flexibilidad configura espacios diferentes según sea la asociación y los enlaces de las redes, creando un universo de conexiones. De ello dan testimonio sus obras llamadas Reticuláreas, Troncos y Esferas

Al igual que Gego, l’alumnat de Batxillerat crearà un univers de connexions per imaginar un nou batxillerat, s’establiran relacions entre alumnes de diferents centres i compartirem propòsits. Una xarxa constructiva!

Donem-los veu i escoltem-los!!!

Escalfant motors per l’exposició de l’11 de març, fa molta il·lusió que siguem tants connectats en xarxa per un mateix propòsit.

Per saber més sobre Gego, consulteu: https://gegoartista.com/portfolio/redes-mallas-chorros/

En marxa! Adhesió de centres a #canviemelbatxillerat

Ja son 21 els centres adherits a la crida #canviemelbatxillerat.

Que actualment cursen Batxillerat:

Ins Moisès Broggi (Barcelona), Ins Montgròs (Sant Pere de Ribes), Ins Nicolau Copèrnic (Terrassa),  Ins Lluís Vives (Barcelona), Ins Joan Oró (Lleida), Ins Maria Espinalt (Barcelona), Ins Matadepera (Matadepera), Escola Vedruna Palamós (Palamós), Escola Virolai (Barcelona), Ins Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona), Escola Tècnico Professional Xavier (Barcelona), Institut les Corts (Barcelona), IES Jaume I (Borriana) País Valencià, Escoles FEDAC (Manresa), FEDAC Sant Narcís (Girona), EESA/CPD Institut del Teatre (Barcelona), Institut Doctor Puigvert (Barcelona), Institut Les Cinc Sénies (Mataró) Escola Pia (Granollers)

Que cursaran Batxillerat els propers cursos i que també s’adhereixen a la crida:

Ins Jaume Cabré (Terrassa), Ins Martí Pous (Barcelona), Ins Ca n’Oriac (Sabadell)

Moltes gràcies per la vostra participació, fem xarxa!

Primera crida: Donem veu a l’alumnat!

Centres que curseu batxillerat, us voleu adherir a la crida #canviemelbatxillerat?

Demanem que passeu un qüestionari al vostre alumnat per recollir les seves impressions. Teniu les instruccions en aquest document adjunt.

Crida als centres

Recordeu dues dates:

11 de febrer de 2021: enviar resum a canviemelbatxillerat@gmail.com

11 de març de 2021: gran exposició de les respostes a la pregunta 4. “El meu batxillerat ideal”. Omplim els centres de propostes engrescadores!!

Si necessiteu ajuda no dubteu en escriure’ns al nostre correu.