Primera trobada virtual amb els centres adherits!

Avui hem fet la primera trobada amb alguns dels centres adherits a la crida #canviemelbatxillerat. Una trobada per coneixe’ns, explicar-nos, parlar de la 1a crida, de les respostes de l’alumnat i sobre com imaginem l’exposici贸 de la resposta 4: El batxillerat ideal!

Ha estat molt enriquidor escoltar-nos i saber els uns dels altres. El punt de partida, la realitat dels nostres centres, on som, qu猫 anhelem…

Hem comprovat que compartim un prop貌sit i que parlar-ne ens far脿 aprendre plegats. De la trobada es despr猫n molta il路lusi贸!!!

Per presentar cada centre, els participants han hagut de relacionar la seva intervenci贸 amb una d’aquestes fotografies. Ha estat molt bonic veure les relacions: camins amb dreceres que fan pujada, horitzons blaus, seq眉猫ncies i un obstacle vermell, les paraules que s’escapen, dalt de tot d’un arbre hi havia….

Moltes gr脿cies, ens veiem aviat!

Intervenci贸 de Ram贸n Grau als debats #canviemelbatxillerat

Ram贸n Grau, sub-director general d’ordenaci贸 curricular del Departament d’Educaci贸, interv茅 als Debats de la 2a crida Canviem el Batxillerat per explicar-nos la nova proposta en la que est脿 treballant el Departament d’Educaci贸.

Podeu veure la seva intervenci贸 clicant l’enlla莽:

Intervenci贸 de Ram贸n Grau

Ress贸 del moviment #canviemelbatx a Catalunya R脿dio!

Comencem el 3r trimestre amb la visita de Catalunya R脿dio a l’institut Mois猫s Broggi. Trobada amb l’alumnat de 2n Batx i entrevista a la coordinadora pedag貌gica Fanny Figueras.

Encarar el final de curs amb l’alumnat de 2n batx, una promoci贸 que ha viscut en primera persona un primer de Batxillerat en ple confinament i l’estudi semipresencial d’aquest curs de 2n Batx. Ara arrenquen la tornada de vacances amb totes les classes presencials i algunes incerteses. Aniran ben prepararats a les PAU? Com han viscut aquests dos cursos?

Podeu escoltar un extret de l’entrevista, minut 30′ clicant al seg眉ent enlla莽:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-al-dia/catalunya-al-dia/audio/1097720/

I l’entrevista sencera a la coordinadora pedag貌gica al seg眉ent enlla莽:

Recull audiovisual de les exposicions de l’alumnat.

L’11 de mar莽 vam inaugurar als centres participants a la crida #canviemelbatxillerat les exposicions que han realitzat els alumnes per respondre la pregunta 4 de la 1a crida: Com seria el teu batxillerat ideal?

Aqu铆 teniu un recull de les exposicions realitzades:

Moltes gr脿cies a tots i totes per tanta creativitat i iniciativa,

Segona crida: donem veu a fam铆lies, professorat i alumnat.

Aquesta segona crida t茅 per objectiu crear grups de debat per recollir les veus de fam铆lies, professorat, alumnat i persones que hi vulguin participar.聽

Ja tenim obert el formulari d鈥檌nscripci贸:聽

https://www.rosasensat.org/participa-als-debats-canviem-el-batxillerat/

Les trobades es faran en format telem脿tic i seran tres dies, reserveu-vos:

  • 1a trobada:聽23 mar莽 a les 17.30h a 19.30h
  • 2a trobada:聽13 d鈥檃bril 17.30h a 19.30h
  • 3a trobada:聽27 d鈥檃bril 17.30h a 19.30h

Durant els tres dies articularem unes sessions de debat organitzant les persones participants en diversos grups d鈥檜n m脿xim de 12. Els grups seran heterogenis: alumnes, fam铆lies, professorat, mestres i entitats educatives sense 脿nim de lucre. Donarem veu a tothom per expressar i compartir les seves idees. Imaginarem un model de batxillerat possible que contribueixi a canvis qualitatius per a uns aprenentatges m茅s reals, aprofundits, interessants i complexos pels nois i noies que el realitzen.

Recollirem les aportacions i les farem arribar a les autoritats competents i les difondrem a fi de fer-ne ress貌 i comen莽ar a evidenciar que la urg猫ncia 茅s gran i la possibilitat del canvi 茅s possible.

Gr脿cies Rosa Sensat per acompanyar-nos a donar veu als diferents agents de la comunitat educativa: alumnat, professorat, fam铆lies i entitats/associacions sense 脿nim de lucre. La responsabilitat 茅s gran i molt compartida!

Us hi esperem!

I tu, com t’imagines el batxillerat?

Comencem a tenir moltes propostes del que imaginen molts i moltes joves que actualment estan cursant 1r i 2n de batxillerat de diferents instituts d’arreu. Classes m茅s din脿miques, m茅s optativitat, menys ex脿mens, m茅s pr脿ctic, m茅s enfocat a la vida, menys temes i m茅s aprofundits…

Aquesta imatge ens recorda molt a l’artista Gego, i el seu univers de connexions que estableix en les seves obres a finals dels anys 60.

…Gego prefigura redes y mallas en algunos dibujos. En estos se generan otras formas como tri谩ngulos y cuadrados, producto del entrecruce de l铆neas que crean, mediante el mismo acto de entrelazarse un nuevo sistema constructivo coherente con su obra tridimensional de los mismos a帽os.

“… A partir de 1969 Gego se despoja de los materiales r铆gidos para la elaboraci贸n de sus obras tridimensionales. Comienza a realizar dibujos con l铆neas entrecruzadas formando redes planas y moduladas. Desde entonces, con mayor flexibilidad configura espacios diferentes seg煤n sea la asociaci贸n y los enlaces de las redes, creando un universo de conexiones. De ello dan testimonio sus obras llamadas Reticul谩reas, Troncos y Esferas

Al igual que Gego, l’alumnat de Batxillerat crear脿 un univers de connexions per imaginar un nou batxillerat, s’establiran relacions entre alumnes de diferents centres i compartirem prop貌sits. Una xarxa constructiva!

Donem-los veu i escoltem-los!!!

Escalfant motors per l’exposici贸 de l’11 de mar莽, fa molta il路lusi贸 que siguem tants connectats en xarxa per un mateix prop貌sit.

Per saber m茅s sobre Gego, consulteu: https://gegoartista.com/portfolio/redes-mallas-chorros/

En marxa! Adhesi贸 de centres a #canviemelbatxillerat

Ja son 21 els centres adherits a la crida #canviemelbatxillerat.

Que actualment cursen Batxillerat:

Ins Mois猫s Broggi (Barcelona), Ins Montgr貌s (Sant Pere de Ribes), Ins Nicolau Cop猫rnic (Terrassa), 聽Ins Llu铆s Vives (Barcelona), Ins Joan Or贸 (Lleida), Ins Maria Espinalt (Barcelona), Ins Matadepera (Matadepera), Escola Vedruna Palam贸s (Palam贸s), Escola Virolai (Barcelona), Ins Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona), Escola T猫cnico Professional Xavier (Barcelona), Institut les Corts (Barcelona), IES Jaume I (Borriana) Pa铆s Valenci脿, Escoles FEDAC (Manresa), FEDAC Sant Narc铆s (Girona), EESA/CPD Institut del Teatre (Barcelona), Institut Doctor Puigvert (Barcelona), Institut Les Cinc S茅nies (Matar贸) Escola Pia (Granollers)

Que cursaran Batxillerat els propers cursos i que tamb茅 s’adhereixen a la crida:

Ins Jaume Cabr茅 (Terrassa), Ins Mart铆 Pous (Barcelona), Ins Ca n鈥橭riac (Sabadell)

Moltes gr脿cies per la vostra participaci贸, fem xarxa!

Primera crida: Donem veu a l’alumnat!

Centres que curseu batxillerat, us voleu adherir a la crida #canviemelbatxillerat?

Demanem que passeu un q眉estionari al vostre alumnat per recollir les seves impressions. Teniu les instruccions en aquest document adjunt.

Crida als centres

Recordeu dues dates:

11 de febrer de 2021: enviar resum a canviemelbatxillerat@gmail.com

11 de mar莽 de 2021: gran exposici贸 de les respostes a la pregunta 4. “El meu batxillerat ideal”. Omplim els centres de propostes engrescadores!!

Si necessiteu ajuda no dubteu en escriure’ns al nostre correu.